39 pesama : Nebojša Krivokuća

0
(0)

39 pesama : Nebojša Krivokuća

Nebojša KrivokućaNebojsa-KrivokucaNebojša Krivokuća je rođen (1973) i odrastao u Beogradu. Ljubav prema muzici otkrio je zahvaljujući albumu „The Muppet Show vol. 1“, koji je dobio za peti rođendan od dve tetke uz posvetu „Da uvek sluša dobru muziku“. Prvi album koji je kupio bio je „Let’s Dance“ Dejvida Bouvija. Na prvoj probi prvog benda svirao je gitaru pozajmljenu od deda-ujke, u ruševinama stare biblioteke na Kosančićevom vencu.
Desetak godina radio kao autor, voditelj i muzički urednik nekoliko emisija na Radio Pingvinu i Radio Indeksu. Poslednja pesma koju je emitovao bila je „Going Underground“ The Jam.
Prvu kratku priču objavio je 1992. Objavljivao je tekstove o muzici, filmu i oglašavanju u nekoliko dnevnih novina i magazina.
Diplomirao je dramaturgiju na FDU. Autor je nekoliko izvođenih dramskih tekstova, od kojih je radio drama „Rejmond Karver za četvoro“ bila predstavnik Jugoslavije na Prix Europa festivalu 1998. godine.Od 1998. posvetio se pravljenju oglasnih kampanja. Za urađeno je nagrađivan na međunarodnim i lokalnim festivalima kreativnosti. Od 2007. godine je kreativni direktor agencije Communis DDB.
Autor je bloga Prešlicavanje i koautor bloga Tantos Desejos, posvećenog Mitru Subotiću Subi. Jedan je od urednika regionalnog blog-zina FlipFlipMeHeidi.
„39 pesama“ njegova je prva knjiga.

pročitaj deo knjige pročitaj deo knjige
2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 157 str.; 978-86-88335-28-7;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.