Caca Faca postaje slavna! : Megan Makdonald

0
(0)

Caca Faca postaje slavna! : Megan Makdonald

Megan MakdonaldMegan-MakdonaldMegan Makdonald odrasla je u kući punoj knjiga u Pitsburgu, kao najmlađa od pet devojčica. Njen otac, koga su prijatelji zvali „Mali Džoni“, bio je poznat kao odličan pripovedač. Njena majka, socijalni radnik, bila je odličan slušalac. Njih sedmoro večeravali su uvek za velikim okruglim stolom u kuhinji, gde su iz noći u noć pričali i prepričavali priče. Od četiri starije sestre, nije uspevala ni da progovori. Tada je prvi put počela da zapisuje svoje priče. Mnoge od priča o Caci Faci su bazirane na njenim stvarnim sećanjima iz detinjstva. U stvari, Caca je najstarija jer je ona „želela da vidi kako je to kada imaš glavnu reč“!
Megan o pisanju kaže: „Ono što volim u vezi sa pisanjem je što u svakoj stvari možete pronaći nekakvu priču: list koji pada, san, dete na putu za školu, stranac u autobusu, nešto pronađeno na ulici. Počnete da gledate stvari drugačije i svaki novi prizor počinje da liči na još jednu priču.“
Megan je pohađala koledž u Bostonu, gde je diplomirala na dečjoj književnosti. Kasnije je magistrirala bibliotekarastvo na Univerzitetu u Pitsburgu. Pre nego što je postala pisac, radila je u knjižarama, bibliotekama, školama, dečjim pozorištima i dečjem muzeju. Do sada je napisala veliki broj knjiga za decu uključujući i Cacu Facu seriju knjiga za najmlađe čitaoce.
Megan živi u Sevastopolju, u Kaliforniji, sa svojim suprugom Ričardom.

2. izdanje, 2009; latinica; 19 cm; 136 str.; 978-86-7608-037-3;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.