Do uspeha – bez izgovora! : kako promeniti način razmišljanja koji nas sputava celog života : Vejn Dajer

0
(0)

Do uspeha - bez izgovora! : kako promeniti način razmišljanja koji nas sputava celog života : Vejn Dajer

Vejn DajerVejn-DajerDr Vejna Dajera često nazivaju i „ocem motivacije“ jer je svojim knjigama započeo trend savremene motivacione literature i do danas ostao jedan od njenih najistaknutijih predstavnika.
Odmah po Vejnovom rođenju, porodicu je napustio otac, koji je bio alkoholičar i sklon nasilnom ponašanju. Za izdržavanje dece (Vejn je imao još dva brata) nije davao nikakva sredstva. Nekoliko godina proveo je u zatvoru i umro je od ciroze jetre. Pošto majka nije mogla da ih izdržava, dala je decu na brigu hraniteljskim porodicama, i tokom sledećih deset godina Vejn je boravio u više njih. U ovom periodu naučio je da se oslanja na sebe i da smatra sebe odgovornim za sopstveni život.
Kad je imao deset godina, majka mu se preudala i počeo je ponovo da živi sa njom. Ali i njegov je očuh bio alkoholičar, pa ni život u novoj porodici nije bio lagodan.
Već od osme godine Vejn počinje da zarađuje za život. Raznosio je novine, pakovao voće i povrće u piljarnicama i kosio travu. I pored toga, radio je na svom obrazovanju, završio srednju školu i do sedamnaestog rođendana pročitao 770 knjiga.
Sa osamnaest godina pristupio je mornarici i tu proveo četiri godine. Nakon toga se upisao na studije psihologije i doktorirao na Mičigenskom univerzitetu. Sve vreme je, paralelno sa studiranjem, radio kako bi se izdržavao.
Posle studija radio je kao nastavnik, a zatim kao savetnik i potom univerzitetski profesor.
Širom sveta postao je poznat knjigom Vaše slabe tačke, a zatim je napisao još niz dobro prihvaćenih knjiga iz oblasti popularne psihologije. Danas drži predavanja širom Amerike, koja posećuje hiljade ljudi. Redovan je gost na radiju i televiziji.

pročitaj deo knjige pročitaj deo knjige
2014; Broširani povez; latinica; 23 cm; 263 str.; 978-86-7950-287-2;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.