Enderova igra : Orson Skot Kard

0
(0)

Enderova igra : Orson Skot Kard

Orson Skot KardOrson-Skot-KardNiko nikada nije osvojio dve najprestižnije nagrade iz oblasti naučne fantastike, Hjuga i Nebjulu, dve godine zaredom osim Orsona Skota Karda sa knjigom Enderova igra i njenim nastavkom Govornik za mrtve.Orson Skot Kard je pisac neverovatno širokih interesovanja i inspiracije. To slikovito potvrđuje i broj (više od pedeset) i raznovrsnost njegovih dela.
Autor je naučnofantastičnih romana, istorijskih romana, drama, mjuzikla (za koji je muziku pisao njegov rođeni brat), radijskih drama, kao i brojnih scenarija za video- igre.
Napisao je i dva romana inspirisan starim pričama o duhovima, kao i jedno delo romantične sadržine. Bogatstvo umetničkog izraza, zanimljivi zapleti, složeni likovi i iznad svega uzbudljive moralne dileme koje čitaoce nagone na razmišljanje i polemiku svrstavaju ga u najintrigantnije pisce današnjice.
Osim serijala o Enderu (Enderova igra, Govornik za mrtve, Ksenocid i Deca uma), postoji i paralelni serijal koji se bavi ličnostima koje su na neki način u vezi sa Enderom (Enderova senka, Senka hegemona, Senka marioneta).
Rođen je u Ričlendu, Vašington, ali se kao dete mnogo selio, tako da je živeo u više američkih država. Dve godine je živeo u Brazilu kao misionar-volonter za Mormonsku crkvu. Doktorirao je na dva Univerziteta, Brigam Jang i Juta.
Orson Skot Kard je profesor književnosti koji povremeno drži kurseve za mlade pisce na Univerzitetima Grinsboro i Juta. Napisao je takođe i dve knjige iz ove oblasti.
Kristofer Paolini, mladi autor ciklusa Nasleđe, više puta je istakao da su Kardove knjige o pisanju imale izuzetan uticaj na njegovo formiranje kao pisca.
Živi sa ženom Kristinom i petoro dece: Džefrijem, Emili, Čarlsom, Zinom Margaret i Erin Lusijom.

pročitaj deo knjige pročitaj deo knjige
2. izdanje, 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 300 str.; 86-7702-014-4;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.