Majmonides : sećanje na njega trajaće zauvek : Mirjana Belić-Koročkin-Davidović, Radivoje Davidović

Majmonides : sećanje na njega trajaće zauvek : Mirjana Belić-Koročkin-Davidović, Radivoje Davidović

Mirjana Belić-Koročkin-DavidovićMirjana-Belic-Korockin-DavidovicMirjana Belić-Koročkin-Davidović, novinar, publicista i prevodilac. Rođena je u Beogradu gde živi i radi. Po obrazovanju je profesor jugoslovenske književnosti i francuskog jezika, po zanimanju novinar.
Ceo radni vek provela je u „Politici“, najvećoj novinskoj kući na Balkanu, u kojoj je bila dugogodišnji urednik više rubrika „Među nama“, „Dopisnička“, „Nedeljna“, „Ženska strana“.
Istraživačkim radom, prevodilaštvom i publicistikom bavi se u poslednjih trideset godina. Zajedno sa Radivojem Davidovićem napisala je knjige „Povest o braći Baruh“ (1988) likovna monografija „Bora Baruh“ (2001) „Stevan Filipović–Istina o istorijskoj fotografiji“ (2012) „Eugen Verber-glumac, prevodilac, judaista…“ (2014). Za delo o Stevanu Filipoviću Udruženje novinara Srbije dodelio im je nagradu „Žika M. Jovanović“ za najbolju knjigu iz oblasti publicistike za 2012. godinu. Gotovo sve knjige su nagrađene na književno-publicističkim konkursima Fondacije „Dragojlo Dudić“ i tradicionalnom konkursu Saveza jevrejskih opština Srbije.
Deo svog novinarskog rada sažela je u knjigu „Rajska ptica “ (2005) i prevela s francuskog delo Jana Andree „Ta ljubav“ (Poslednja ljubav Margaret Diras) 2001. godine.
Dobitnik je nekoliko nagrada za novinarstvo i publicistiku i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za stvaralaštvo u širenju kulture.
Član je Udruženja novinara Srbije.

2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 119 str.; 978-86-531-0374-3;