Martin Pig : Kevin Bruks

0
(0)

Martin Pig : Kevin Bruks

Kevin BruksKevin-BruksKevin Bruks se može pohvaliti raznovrsnim i bogatim radnim iskustvom (bio je pomoćnik u krematorijumu, radio u zoološkom vrtu…), ali je oduvek želeo da postane pisac.
San mu se ostvario knjigom Martin Pig, a njegov drugi roman Lukas porede sa klasicima, kao što je "Ubiti pticu rugalicu".
Oženjen je i živi u Meningtriju, Eseks.
Za svoj roman Martin Pig u Britaniji je bio nominovan za odličje Karnegi i osvojio je nagradu Branford za najbolji prvi roman. U Americi je ta knjiga proglašena za knjigu godine od strane Udruženja bibliotekara.
Bruksov omiljeni žanr je detektivski roman i on smatra da se to pokazuje u njegovom pisanju, odnosno da zbog mnoštva pročitanih kriminalističkih romana ima razvijeni osećaj za zaplet. Bio je iznenađen kada su kritičari hvalili dobar zaplet u romanu Martin Pig jer nije ni znao da ume da "zaplete" priču.
Kada ga pitaju zašto piše za decu, on kaže da nema previše razlike između pisanja za decu i pisanja za odrasle, zato što deca nisu ništa drugačija od odraslih. On takođe smatra da je deci najvažnija priča, što je u pisanju osnovno.

pročitaj deo knjige pročitaj deo knjige
2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 243 str.; 978-86-7818-103-0;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.