Pa šta! : Bel Muni

0
(0)

Pa šta! : Bel Muni

Bel MuniBel-MuniBel Muni rođena je u Liverpulu, u Engleskoj. Nakon studija na Londonskom Univerzitetu bavila se novinarstvom, kojem još uvek posvećuje najveći deo svoje Ozbiljnosti. Osim o Cici i njenom mlađem bratu, brine se i o dve kuce i četiri mace. Knjige o Cici je namenila deci uzrasta od šest do deset godina, a napisala je i nekoliko knjiga za malo stariju i malo mlađu decu.
"Kada je moja ćerka Cica imala četiri godine bila je veoma nalik onoj Cici kakvu poznajemo iz knjige, mala, tršava mudrica sa mnoštvom pitanja i ozbiljnih opaski na račun sveta Odraslih i Ozbiljnih. Jednom prilikom postala je strašno ljubomorna kada sam njenom tati, za Božić, poklonila rukopis moje prve knjige za decu. NIJE FER!, bila je neumoljiva,"hoću da i MENI napišeš knjigu!"…
… I tako sam napisala priču o nestašnoj devojčici po imenu Cica, koja neće da pere zube pre spavanja. Zavolela je priču, pa sam morala da napišem još jednu, i tako, pre nego što je iko postao svestan toga šta se zbiva, pred nama je bilo osam priča o stvarima koje ona NEĆE da radi".
Knjiga NEĆU! objavljena je 1985. godine. Bel Muni nije razmišljala o mogućim nastavcima, sve dok je pisma oduševljenja njenih malih i malo starijih čitalaca nisu navela da zamisli i u priču pretoči šta se zbiva sa Cicom i njenim drugarima, u nekoj drugoj od raznolikih situacija Odrastanja. Usledile su knjige NE MOGU DA NAĐEM! NIJE FER! ALI, OBEĆALI STE! Bel Muni je do danas napisala dvanaest knjiga o Cici i drugarima i ispričala nam mnoge Cickine avanture. Knjige su numerisane po redosledu kojim su objavljivane. Redosled čitanja nije od presudne važnosti, ali ukoliko ih čitamo redom najjasnije vidimo kako je Cica, gledajući svojim velikim očima u Svet, zajedno sa svojom porodicom i medom, Gospodinom Bucom, vremenom odrastala prolazeći kroz razne dogodovštine.

2. izdanje, 2008; Broširani povez; latinica; 19 cm; 101 str.; 978-86-7608-015-1;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.