Putnik 2 : Dajana Gabaldon

0
(0)

Putnik 2 : Dajana Gabaldon

Dajana GabaldonDajana-GabaldonDajana Gabaldon (11. januar 1952) je diplomirani zoolog, magistar biologije mora i doktor ekologije. Mnoge godine je provela kao univerzitetski profesor pre nego što se okrenula pisanju. S porodicom živi u Skotsdejlu u Arizoni. www.dianagabaldon.com
Dajana Gabaldon je nepoznata našoj široj čitalačkoj publici. Ova američka spisateljica meksičko-engleskog porekla je uspeh postigla knjigama iz serije Tuđinka.
Njene knjige je žanrovski teško klasifikovati jer sadrže elemente ljubavnih, istorijskih i naučno fantastičnih (u formi putovanja kroz vreme) romana. Prve spisateljske radove je objavljivala na CompuServeovom spisateljskom forumu. Povoljna reakcija drugih članova ovog foruma ubedila ju je da dovrši i objavi prvu knjigu iz serije Tuđinka. Druga serija njenih knjiga je o lordu Džonu, koja je u stvari izrasla iz sporednih likova knjiga o Tuđinki.
Pored nagrade Quill za 2006 u kategoriji SF/fantazija/horor, gde su čitaoci glasove dali njoj ispred Stivena Kinga, Džordža R. R. Martina, Kejt Mos i Kita Donahjua, dobitnica je i internacionalne nagrade Corine za 2006 koju dodeljuju čitaoci širom sveta glasanjem preko veb prezentacije nemačkog izdavača Weltbild. Nagrada se dodeljuje u više kategorija, a među ovogodišnjim dobitnicima je i takvo ime kao što je Kazuo Išiguro.

2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 510 str.; 978-86-6369-044-8;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu knjigu.