Veliko spremanje : Branko Anđić

Veliko spremanje : Branko Anđić

Branko AnđićBranko-AndjicBranko Andjic je rodjen 1952 u Beogradu. Diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu – Odsek za opštu književnost s teorijom – i zavrsio postdiplomske studije teorije knjizevnosti. Radio kao novinar, prevodilac, pisac. Bio urednik i suosnivač knjizevnog casopisa Pismo, i urednik Knjizevnih novina. Dopisnik novinskih agencija i saradnik raznih knjizevnih casopisa i drugih medija u Jugoslaviji, Srbiji, Španiji, Argentini, Urugvaju, Čileu i SAD. Od 1990. živi u Buenos Ajresu.
Autor šest knjiga romana i priča (Posle svirke, Lavica lize rane, Kao iz kabla, Ovo je istinita prica, Velicina sveta, Play-back). Autor je i nekoliko antologija hisapnoamericke i argentinske savremene pripovetke (sa Ljiljanom Popovic-Andjic).
Prevodilac sa sspanskog i engleskog jezika dela latinskoamericckih i severnoamericckih pisaca kao sto su Horhe Luis Borhes, Mario Vargas Ljosa, Gabrijel Garsija Markes, Hose Donoso, Karlos Fuentes, Ana Marija Sua, Liliana Her, Huan Helman, Pedro Huan Gutjeres, Truman Kapoti, David Sedaris, David Bezmozgis, itd.

2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 201 str.; 978-86-6053-217-8;